donderdag 28 januari 2016

Aan de slag met afval

Speciaal voor kinderen op de basisschool is vandaag het educatieve platform Aan de slag met afval gelanceerd. De kern van de site is een uitgebreide lesmodule over het scheiden en recyclen van verpakkingsafval en het voorkomen van zwerfafval.

Basisschoolleerkrachten kunnen met hun leerlingen direct aan de slag met afval. Op www.aandeslagmetafval.nl vinden zij voor hun leerlingen een interactieve lesmodule, geschikt voor digibord. Er is aan kinderen in alle groepen gedacht, zowel midden- als bovenbouw en voor de allerkleinsten is er een mooi en leerzaam weggooispel gemaakt. Zo leren kinderen (van) alles over het scheiden en recyclen van verpakkingsafval én het voorkomen van zwerfafval.

De lesmodule biedt behalve de online opdrachten een quiz, wist-je-datjes, doe-opdrachten en een uitgebreide docentenhandleiding. Wie dan nog meer wil weten over afval, kan er makkelijk extra leermaterialen en activiteiten vinden.

Bewustwording

Afval is iets waarover we steeds vaker nadenken. Dat geldt ook voor kinderen. Wat gooien we eigenlijk veel weg. En wat gebeurt er met het afval dat we gescheiden weggooien zodat het gerecycled kan worden? En troep op straat, hoe zit het daarmee? Kunnen we daar iets aan doen? Op al die mogelijke vragen hoopt het platform Aan de slag met afval antwoorden te bieden. En natuurlijk is er van alles te ‘doen’. Aan de slag met afval zoekt brede aandacht voor en bewustwording van afval.  

De initiatiefnemers van de site zijn Nederland Schoon en Nedvang.