vrijdag 27 maart 2015

Plastic Heroes supporter van de Landelijke Opschoondag 2015

Nederland Schoon organiseert alweer de dertiende editie van de ‘Landelijke Opschoondag’. Op zaterdag 28 maart trekken bewoners en bedrijven door het hele land erop uit en organiseren acties om hun buurt schoon te maken. Met de actie wil Nederland Schoon burgers bewust maken van het belang van een schone leefomgeving en zwerfafval tegengaan. Ook Plastic Heroes is natuurlijk Supporter van Schoon. Lever dus al het plastic zwerfafval dat je vindt in via Plastic Heroes.

Met het inleveren van je plastic verpakkingsafval draag je niet alleen bij aan een schone en veilige leefomgeving voor mens en dier, je zorgt ook dat we meer kunnen recyclen. Veel van wat wij weggooien, wordt gerecycled en krijgt een nieuw leven. Het afval wordt verwerkt tot grondstof en weer voor nieuwe producten gebruikt. Zo maken wij van plastic verpakkingen die zijn ingezameld via Plastic Heroes nieuw speelgoed, flessen, kratten of verpakkingen. Hoe meer afval we inzamelen, hoe meer afval kunnen wij recyclen. Hierdoor hebben we minder nieuwe grondstoffen nodig om producten te maken. Afval inzamelen levert dus drie keer winst op: een schone buurt, minder zwerfafval en meer afvalrecycling.

Het Afvalfonds Verpakkingen (de initiatiefnemer van Plastic Heroes) steunt de strijd tegen zwerfafval. Daarvoor stelt zij jaarlijks een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten en 5,5 miljoen euro aan Nederland Schoon.

Meer informatie over de ‘Landelijke Opschoondag’ kun je vinden op de website van Nederland Schoon.