Recyclen is goed voor het milieu. Hoe meer plastic verpakkingsafval we gescheiden inleveren, hoe meer we kunnen gebruiken om er nieuwe producten en verpakkingen van te maken. Zo hoeven we minder aardolie te gebruiken om plastic te maken en verdwijnt er minder bruikbare grondstof in de verbrandingsoven.

Gerecycled plastic komt terug in bijvoorbeeld frisdrankflessen, kratten, tennisballen en speelgoed. Als we plastic recyclen, hoeven we geen nieuw plastic te maken. Daardoor hebben we minder fossiele grondstoffen nodig zoals olie en besparen we op energie en de uitstoot van CO2.

Het liefst recyclen we alle plastic verpakkingen, zodat de cirkel van afval naar grondstof helemaal rond is. We zijn al goed op weg: in 2017 was het recyclepercentage voor plastic verpakkingsafval 50%.

Zo werkt duurzaamheid

recycling

REDUCTIE FOSSIELE GRONDSTOFFEN

Door van plastic verpakkingen weer grondstoffen te maken voor nieuwe plastic verpakkingen en producten, besparen wij op fossiele grondstoffen.

Deze voorbeelden spreken tot de verbeelding hoe je met het inzamelen en recyclen van plastic verpakkingen het milieu een handje helpt.


Shampoo

1 shampoofles naar Plastic Heroes

=

26 uur branden 6 W spaarlamp

Lamp
Boodschappen

1 heel jaar via Plastic Heroes ingezameld kunststof per persoon

=

57 km autorijden

Auto
Gezin

1 heel jaar via Plastic Heroes ingezameld kunststof van alle huishoudens in NL

=

Elektriciteit 100.000 huishoudens

Electro

Zij doen het ook

Sara

Sara

(22) student

"Afval scheiden vind ik niet alleen belangrijk voor nu, maar ook voor de toekomstige generatie. Ik weet zeker dat we plastic verspilling kunnen tegengaan als we allemaal een beetje ons best doen! "

Saim

Saim

(20) verkoopmedewerker

"Ik werk bij een heel milieubewust bedrijf, waar wij plastic afval van de rest scheiden voor een betere wereld en een beter milieu. "

Andy

Andy

(42) rugbycoach

"Ik scheid mijn afval omdat het goed is voor het milieu, en om ervoor te zorgen dat de aarde goed blijft voor mijn kinderen. "